نكاتی كه باید هنگام مصرف ماده غذایی منجمد رعایت كرد به اندازه مراحل مختلف انجماد حائز اهمیت است. برای این كه یك ماده غذایی منجمد هنگام مصرف ، طعم و بو و رنگ خوبی داشته باشد، باید هنگامی كه یخ آن باز می شود، به چند نكته توجه كرد. تجربه ثابت كرده است كهبهترین روش " باز كردن" یك ماده منجمد ، طبخ آن است ( یعنی همانطور كه منجمد است، در ظرف بگذاریم و حرارت دهیم) . این روش علاوه بر این كه بهترین روش از نظر حفظ خواص مواد است ، از نظر وقت نیز صرفه جویی به حساب می آید و زمانی كه فرصت كافی برای تنظیم برنامه غذایی از پیش وجود ندارد ، مفید واقع می شود.
اصول اولیه برای باز كردن مواد غذایی
- ماده غذایی منجمد را تنها زمانی از بسته بندی اش خارج كنید كه می خواهید مستقیماً روی اجاق بگذارید.
- ماده غذایی ای كه از حالت انجماد خارج می شود، باید در اسرع وقت مصرف شود.
- فقط مقدار مورد نیاز ماده غذایی را از فریزر خارج كنید، نه بیشتر. زیرا همانطور كه بارها گفته شده ، انجماد مجدد مواد غذایی به هیچ وجه صحیح نیست.همچنین نگهداری آن در یخچال اصلاً توصیه نمی شود .
- هرچه ماده غذایی زودتر " باز شود " بهتر است. به همین خاطر هم در ابتدای این بخش روش حرارت دادن ماده منجمد ( طبخ ) بهترین روش معرفی شد.
روشهای مختلف باز كردن مواد غذایی منجمد
1- می توان بسته ی مورد نظر را در دمای عادی آشپزخانه قرار داد تا به تدریج یخ آن باز شود. اما تجربه ثابت كرده است كه این روش بیش از این كه مفید باشد ، مضر است . این روش فقط برای میوه های خام منجمد شده پیشنهاد می شود و همچنین برای شیرینی های منجمد، خمیرهای مخصوص تارت و پای و نان . در صورت استفاده از این روش ، باید بدانید كه دمای آشپزخانه نباید از 20 درجه سانتیگراد بیشتر باشد. بر حسب این كه بسته شما چه اندازه ای داشته باشد، باید بین دو تا چهار ساعت صبر كنید تا یخ آن باز شود.
2- می توانید بسته مورد نظر را همراه كیسه یا ظرف یكبار مصرف آن در ظرفی بزرگتر ، حاوی آب ( آب سرد) قرار دهید. این روش بیشتر مناسب انواع گوشت سفید و قرمز است.
3- روش سوم كه راحت ترین و مطمئن ترین روش است ، قرار دادن بسته مورد نظر در یخچال است تا به تدریج یخ آن باز شود. این روش از این جهت مطمئن ترین شناخته شده كه تغییر دمایی صورت نمی گیرد و احتمال اكسیداسیون مواد ( لااقل در سطحشان ) خیلی كمتر از دو روش پیشین است ؛ در ضمن تقریباً مناسب همه نوع مواد هست. ( از جمله انواع شیرینی ، نان و خمیر تارت و پای ) .
برای این كه بتوانید از این روش استفاده كنید، بهتر است برنامه غذایی را قبلاً تنظیم نمایید تا مجبور به تصمیم گیری سریع و ناگهانی نشوید.
موادی كه به این طریق یخشان را باز می كنید، حداكثر ظرف مدت 24 ساعت به مصرف برسانید.
4- در مواردی كه عجله دارید، می توانید بسته مورد نظر خود را حرارت دهید تا زودتر باز شود. البته این روش برای موادی كه در بسته بندی های آلومینیومی قرار دارند، مفید است . برای این كار فر را روی حرارت كم ( حداكثر 60 درجه سانتی گراد ) تنظیم كنید ( زیرا حرارت باید كمتر از حرارت مورد نیاز برای طبخ باشد ) سپس حدود 45 دقیقه بسته را در فر قرار دهید . ( از روش حرارت غیرمستقیم هم می توانید استفاده كنید.)
این روش برای انواع گوشت مفید است ( مگر گوشت كبابی و سرخ كردنی مثل استیك )، همچنین برای نان هم خوب است زیرا درست مانند نان تازه خواهد شد.
5- روش آخر، طبخ مواد منجمد است . این روش نتیجه خیلی خوبی می دهد. برای استفاده از این روش ، مواد را به محض خروج از فریزر در آب داغ یا روغن داغ قرار می دهند.
موادی كه معمولاً در فر می پزند مثل ژیگو و مرغ بریان را مستقیماً در فر قرار می دهند و حرارت را مطابق معمول تنظیم می كنند، فقط باید مدت زمان بیشتری را برای طبخ در نظر گرفت .
گوشتهای برش داده شده مثل استیك ، فیله مرغ یا خوراك هایی مانند شامی كباب و كتلت را مستقیماً در ماهیتابه و مطابق معمول می پزند.
سبزیجات را هم در ظرفی حاوی آب جوش و كمی نمك می ریزند تا بپزند. برای غذاهای آماده هم می توان از طبخ در فر یا از طبخ به روش حرارت غیرمستقیم استفاده كرد. در برخی موارد هم می توان، غذای آماده را در قابلمه قرار داد و حرارت داد ( مثل دلمه ).
در صورتی كه خمیر تارت یا پای را قبل از انجماد در قالب های آلومینیومی قرار داده اید، بدون باز كردن یخشان با مواد مورد نیاز پركنید و در فر بگذارید.
:: بازدید از این مطلب : 1250
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2