نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که …
دانشمندان آمریکایی با بررسی بر روی مدلهای حیوانی نشان دادند که رایحه خوش غذا موجب تحریک شدن پیری میشود.
محققان دانشگاه میشیگان دریافتند که یک درک حسی ساده رایحه خوش یک غذای دلپذیر میتواند منجر به پیری شود.
این پژوهشگران با کار بر روی مدلهای حیوانی شامل کرمهای نماتود و پشه میوه (
مگس سرکه
) نشان دادند که بدون حواس بویایی و چشایی این ارگانیسمها میتوانند به مدت طولانی تری عمر کنند.
این دانشمندان با استفاده از تکنیکهای ژنتیک مولکولی و دستکاری محیطی و رفتاری موفق شدند دی اکسید کربن را به عنوان اولین ماده معطر که قادر است فیزیولوژی را تغییر دهد و بر روی پیری اثر بگذارد شناسایی کنند.
نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که مگسهای میوه ای که حس درک دی اکسید کربن در آنها از بین رفته بود نسبت به مگسهای با توانایی درک طبیعی بیشتر عمر میکردند. این مگسها همچنین میتوانستند مقاومت بهتری نسبت به استرس از خود نشان دهند.
برای بسیاری از حشرات از جمله مگس میوه، دی اکسید کربن یک رایحه مهم طبیعی است که میتواند حضور یک منبع غذایی و یا حضور یک منبع استرس منفی (
خطر
) را نشان دهد. تاکنون مشخص شده بود که درک ساده یک منبع غذایی ساده میتواند فواید مرتبط با سلامت و عمر طولانی مرتبط با یک رژیم غذایی سرشار از کالری را از بین ببرد اکنون این دانشمندان نشان دادند که منشاء این پدیده دی اکسید کربن است.
براساس گزارش Science Now، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: “ما در حال کار بر روی این نکته هستیم که چگونه درک حسی بر روی سلامت اثر میگذارد. حدود ۵۰ نورون وظیفه اولیه درک دی اکسید کربن را دارند و میتوانند تغییراتی را القا کنند که به پیری ارگانیسم شتاب میبخشند. بی شک در انسان رایحه یک مخمر و یا درک دی اکسید کربن نمیتواند بر روی طول عمر اثر بگذارد اما درک غذاهای لذیذ و یا درک خطر میتواند اثرات مشابهی بر کاهش طول عمر برجای بگذارد”
:: بازدید از این مطلب : 1473
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9