استخوان ها برای سالم ماندن و پیشگیری از ابتلا به آرتروز و پوکی استخوان به کلسیم نیاز دارند اما مصرف بعضی از مواد غذایی مانند غلات از جذب کلسیم توسط بدن جلوگیری می کنند.
دکتر محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، بدن روزانه به ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد.
وی با بیان اینکه لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر از صنایع غذایی سرشار از کلسیم هستند، افزود: افرادی که لبنیات رادوست ندارند باید کلسیم مورد نیاز خود را از طریق مصرف مکمل ها و یا مواد غذایی جایگزین تامین نمایند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: سبزیجات و خصوصا کلم بروکلی از منابع غذایی حاوی کلسیم هستند که با توجه به جذب کمتر کلسیم گیاهان توسط بدن، باید درحجم بیشتری استفاده شوند.
انوشه ادامه داد: منابع غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی و دانه های گیاهی از جمله مغز بادام و گردو به علت دارا بودن خاصیت ضد التهابی ازخشکی مفاصل ممانعت می کند.
وی با اشاره به اینکه مواد غذایی حاوی فسفر و کلسیم نباید همزمان مصرف کردند، گفت: فسفر حاوی در گوشت قرمز و نوشابه ها از جذب کلسیم توسط بدن جلوگیری می کند.
این کارشناس خاطر نشان کرد: انجام تمرینات ورزشی به طور مرتب به روند رسوب گذاری کلسیم در استخوان ها کمک کرده و سلامت آنها را حفظ می نماید.