کشمش نوعی خشکبار مقوی است که با خشک کردن انگور حاصل میشود. کشاورزان در سراسر ایران از گونههای مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید میکنند که در آشپزی، آجیل و … کاربرد دارد.
[align=CENTER]
متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از
ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد.همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد. همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. همچنین مقادیری از ویتامینهای A و B در کشمش موجود است که نیاز بدن را به این گروه ویتامینی تامین میکند.
چون این ماده غنی از کالری است، برای کسانی که مبتلا بهافسردگی، دلشوره، تشویش و مشکلات عصبی هستند، بسیار مناسب است.کشمش همچنین تقویتکننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است.