7غذای مفید در سرماخوردگی و آنفلوآنزا
هر چند که درمان مشخصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیهی مناسب، به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریعتر کمک خواهد نمود.
اکنون در فصل خزان قرار داریم و بارش باران صفا و زیبایی خاصی را به شهر بخشیده است و ما از زیباییهای بی شمار این فصل از سال لذت میبریم. اما از طرفی دیگر اکنون که هوا رو به سردی میرود باز هم سر و کله بیماریهای مرسوم فصول سرما یعنی سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیدا خواهد شد.
در مقاله قبلی توضیح دادیم که بهترین راه حل این است که از قبل خودمان را مجهز کنیم و با رعایت اصول مراقبت از خود و برخورداری از تغذیه سالم، از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنیم. اما به هر حال علیرغم همهی پیشگیریها و مراقبتها، ممکن است دچار بیماریهای فصل سرما (سرماخوردگی و آنفلوآنزا) شویم، لذا در این مقاله در مورد اقدامات غذایی مفید برای درمان بیماریهای مذکور سخن خواهیم گفت.
بی شک رژیم غذایی مناسب میتواند سهم بسزایی در درمان بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا داشته باشد. مصرف برخی مواد غذایی ممکن است علایم بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تخفیف دهد.
شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبولهای سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش میدهد
هر چند که درمان مشخصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریعتر کمک خواهد نمود. بدیهی است که عدم مراقبت کافی از خود در حین بیماری، وضعیت را تشدید خواهد نمود.
مصرف برخی غذاها به شرح زیر ممکن است علایم بیماری را تخفیف داده و بهبودی را سرعت بخشند(البته توصیه میکنیم؛ افراد پیش از تغییر رژیم غذایی خود با پزشک معالجشان مشورت نمایند):
مصرف مایعات گرم: مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگیها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلولهای ویروسی از بدنتان کمک کند.
لذا مصرف سوپهای گرم و یا نوشیدنیهای گرم میتوانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند.
زنجبیل: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که میتوانند در تخریب ویروسهای مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد میتوانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگیها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز میگردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامینها به سلولهای عفونی شده و به بهبود بیماری کمک نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن میتواند به تخفیف گرفتگیها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک نماید.
زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که میتوانند در تخریب ویروسهای مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند
سیر: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتیبیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلولها کمک نماید.
مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپفروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماریها مفید میباشند.
سوپ مرغ: آیا این تصور قدیمیها که سوپ مرغ را برای سرماخوردگی مناسب میدانستند، واقعاً صحیح است؟ بله مصرف سوپ مرغ میتواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد.
در حقیقت در یک مطالعه که در ژورنال Chest به چاپ رسیده است؛ محققان تایید نمودند که سوپ مرغ دارای برخی اثرات ضد التهابی ملایم بود و در تخفیف علایم عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی موثر واقع گشت. البته بهتر است که در تهیه سوپ مرغ از انواع سبزیجات تازه نیز استفاده شود.
غذاهای غنی از روی: مصرف غذاهای غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.
اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر: همانطور که ذکر نمودیم رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبولهای سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش میدهد.
شواهد یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی امریکا چاپ شده است، حاکی از آن است که شکر موجود در نوشیدنیهای شیرین شده میتواند به میزان 50 درصد پاسخ ایمنی بدن را تا پنج ساعت پس از صرف نوشیدنی تقلیل دهد. در حالی که مصرف منابع کربوهیدراتهای فیبردار(پیچیده) تأثیر نامطلوبی را بر سیستم ایمنی به همراه ندارند
:: بازدید از این مطلب : 598
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6