محققان متوجه شدند زنانی که مرتب و برای مدتهای طولانی کفشهای پاشنه بلند میپوشند بیشتر دچار درد در ناحیه پا میشوند، چرا که عضلات آنها بیش از اندازه کشیده میشود و امکان استراحت برای آنها فراهم نیست.
وضعیت بدنی در زمانی که کفش پاشنه بلند می پوشید به صورتی است که مرکز جرم بدن را به جلو متمایل میکند و لگن و ستون مهرهها از هم راستا بودن خارج می کند.
فشار پاشنه بلند باعث بلندتر به نظر رسیدن پاها شود ولی بالا رفتن پاشنه باعث افزایش فشار روی پنجه پا خواهد شد.
عضله ساق پا متناسب با مقدار بالا رفتن پاشنه منقبض میشود و این امر در طولانی مدت سبب کوتاه و سفت شدن عضله خواهد شد.
اعصاب مورتون پاشنه بلند و پنجه باریک میتواند سبب رشد غیرطبیعی عصبی (نوروما) در بین انگشتهای سوم و چهارم شود که به نوبه خود باعث درد و بیحسی انگشتان خواهد شد.
تاندون آشیل وقتی جلوی پا نسبت به پاشنه پایین میآید، به سمت بالا کشیده میشود. هرچقدر که طول این تاندون کوتاهتر شود، درد شدیدتر خواهد بود.
راه حل: انتخاب کفش مناسب
دکتر رامین اسپندار، متخصص ارتوپدی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه اظهار داشت: کفش مناسب کفشی است که از همان ابتدا افراد در آن احساس راحتی كرده و به راحتی بتوانند با آن راه بروند.
وی در ادامه گفت: مهمترین عوارض کفش نامناسب ایجاد فشار روی پا و بروز زخم و خستگی است كه خوشبختانه بسیاری از عوارض ایجاد شده برگشت پذیر هستند و با تعویض کفش و ارائه درمان مناسب حل میشوند.
دکتر اسپندار در عین حال تصریح کرد: در بعضی افراد کفش نامناسب عوارض جبران ناپذیری برجای میگذارد مثلاً در بیماران دیابتی که مستعد زخمهای پا هستند، شاید عوارض استفاده از کفش نامناسب برگشت ناپذیر باشد.
وی همچنین اضافه کرد: از ویژگیهای کفش راحت میتوان به داشتن انحنای متناسب با قوس کف پا، پاشنه مناسب درحدود 5/2 تا 5 سانتیمتر اشاره کرد، زیرا پاشنه بلند کفش در مواردی موجب پیچ خوردگی مکرر پا میشود.