خیلی هم مایه تعجب نیست که کشورهای توسعه یافته از چاقی رنج می برند.
حقیقت غم انگیز این است که همه ما قربانی دروغ ...های صنعت فریبکار مواد غذایی هستیم.
خب شما می توانید انتخاب کنید که همچنان یک قربانی باقی بمانید یا خودتان را به سلاح اطلاعاتی مجهز کنید که به شما امکان انتخاب های بهتر و سالم تر را می دهد.
روشن است که مورد دوم را انتخاب می کنید.
پس بنشینید و راحت دست زیر چانه بگذارید تا ما برایتان ۵ تا از بزرگترین دروغ ها را درباره آنچه که غذای سالم خوانده می شود آشکار کنیم:
دروغ شماره ۱: محصولات کم چرب، سالم هستند.
اینکه به هنگام خرید در فروشگاه ها با ادعای سالم تر بودن نسخه های کم چرب خوراکی های مورد علاقه تان مواجه می شوید، می تواند بسیار گیج کننده باشد. اما واقعیت این است: چربی برای شما خوب است (البته نوع درست و مناسب چربی). بدن شما به آن نیاز دارد. بدتر از همه اینکه چربی موجود در محصولات کم چرب، معمولا با قند، نمک و افزودنی های فرآوری شده بیشتری جایگزین می شوند، که بیشتر از اینکه خوب باشد، بسیار مضر است.
یک بررسی نشان داد دریافت که در واقع یک رژیم پرچرب، با کربوهیدرات کم، می تواند سطح کلسترول و گلوکز خون شما را پایین بیاورد. بررسی دیگری نشان داد که رژیم های کم چرب، برای کم کردن وزن از رژیم های پرچرب با کربوهیدرات کم، چندان هم بهتر نیستند.
مطالعه ای که در مجله Marketing Research چاپ شده است، نشان می دهد که کسانی که برچسب کم چرب را بر روی بسته های غذایی می بینند، ۵۰% بیشتر از کسانی می خورند که به این برچسب توجهی ندارند!
سال هاست که به ما گفته می شود از مصرف چربی های اشباع شده هم خودداری کنیم، اما یک تحقیق، با تحلیل شرایط حدود ۳۵۰۰۰۰ بیمار، به این نتیجه رسیده است که میان مصرف چربی های اشباع شده و بیماری های قلبی هیچ ارتباطی وجود ندارد.
نتیجه واضح است: خوراکی های کم چرب را فراموش کنید. غذاهای با چربی سالم زیاد را بیشتر بخورید، مانند ماهی های چرب، روغن زیتون، مغزها و آووکادو.
دروغ شماره ۲: تخم مرغ (انواع تخم پرندگان) کلسترول شما را بالا می برد.
بیایید از تخم مرغ متنفر نباشیم و این خوراکی سالم را کنار نگذاریم. چراکه تخم مرغ یکی از غنی ترین مواد غذایی روی کره زمین است.
مسیر اصلی امپراتوری های تغذیه می خواهند که این باور را به شما بدهند که تخم مرغ کلسترول شما را بالا می برد و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. خب این درست نیست. کلسترول رژیمی، با کلسترول خون وابستگی بسیار ضعیفی دارد.
و این یعنی : خوردن غذاهایی با کلسترول بالا، کلسترول خیلی از افراد را بالا نمی برد.
تحقیقات نشان می دهند که خوردن تخم مرغ احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را افزایش نمی دهد. خوردن تخم مرغ به عنوان صبحانه در واقع ممکن است به کاهش وزن سریع تر شما کمک هم بکند. همه اینها برای اینکه با خیال راحت بتوانید تخم مرغ صبحانه تان را بخورید، کافی است!
دروغ شماره ۳: روغن سبزیجات بسیار سالم تر از کره است.
این منبع اصلی اکثر سردرگمی های افراد است و البته دلیل بسیار خوبی هم برای این دروغ وجود دارد. مقامات بهداشت و سلامت مانند Harvard، هنوز هم به ما می گویند که از روغن سبزیجات فرآوری شده، بیشتر استفاده کنیم. بگذارید رو راست باشیم.
بعضی روغن های سبزیجات (به عنوان مثال، روغن زیتون) برای شما بسیار خوب هستند. بقیه آنها مانند روغن سویا و روغن ذرت، در دسته خوراکی های فرآوری شده قرار می گیرند، که در التهاب های ناشی از اسیدهای چرب امگا ۶ بسیار دخیل هستند.
و ترسناک ترین قسمت ماجرا آنجاست که دو مطالعه جالب نشان داده است که خوردن غذاهایی با مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا ۶ ، حقیقتا ممکن است که احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
پس بچسبید به استفاده از منابع سالم و کاملا طبیعی چربی، مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و کره ای که از گاوهایی که با علف تغذیه می شوند، تهیه می شود.
دروغ شماره ۴: محصولات بدون گلوتن به وزن کم کردن شما کمک می کند.
بگذارید همینجا به افسانه غذاهای فاقد گلوتن پایان بدهیم: این، نه تمام ماجرا بلکه فقط بخشی از آن است و برای اکثریت مردم، کاملا هم غیر ضروری است. اگر شما به بیماری سلیاک (نوعی بیماری گوارشی) دچار هستید یا به گلوتن حساسیت دارید، خب خوردن غذاهای فاقد گلوتن برای شما ضروری است. اما برای سایر افراد اینطور نیست.
تحقیقات در این مطالعه می گوید که پزشکان، به هنگام تشخیص حساسیت به گلوتن باید احتیاط لازم را به کار بگیرند. و مطالعه ای دیگر، دریافته است که استفاده از یک رژیم فاقد گلوتن، قطعا دلیل بر کاهش وزن نیست.
تنها در صورتی که پزشک، به دلایل خاص این نوع رژیم را به شما توصیه کند، این کار را انجام دهید، وگرنه پولتان را برای تهیه مواد غذایی فاقد گلوتن، هدر ندهید.
دروغ شماره ۵: محصولاتی که برچسب “سالم” دارند، برای شما خوب هستند.
ما توسط ادعاهای سالم بودن خوراکی های مختلف، سراسر احاطه شدیم. از حبوبات پر از قند که یک “منبع بسیار خوب برای غلات سبوسدار” است بگیرید تا محصولات شبه کَره ای “دوستدار قلب” که هیچ شباهتی به کره واقعی ندارند، کمپانی های تولید محصولات خوراکی، درباره ادعاهای مواد غذایی از سهل انگاری های موجود در دستورالعمل های FDA، به نفع خودشان بهره برداری می کنند.
یک نکته جالب: هیچ وقت به قسمت جلوی بسته های خوراکی توجهی نکنید. آن را برگردانید تا تنها اطلاعات بی طرفانه درباره تولید محصول را ببینید: فهرست مواد و اجزای به کار رفته و حقایقی درباره مغذی بودن محصول. کار بهتری هم هست که انجام دهید، خوراکی های واقعی و طبیعی که بسته بندی نشده اند را بخرید.
آگاهی، رمز نیرومندی عامه مردم است. یاد بگیرید که این ۵ دروغ درباره غذاهای سالم را وقتی که با آنها روبه رو می شوید، تشخیص بدهید و به این ترتیب خودتان را برای یک عمر زندگی سالم تر آماده خواهید کرد.