به گزارش سرویس علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، «گل گاوزبان» یک گیاه علفی یک ساله است که از اردیبهشت تا شهریور گل می دهد. این گیاه به احتمال زیاد بومی منطقه مدیترانه است ولی برخی محققین عقیده دارند بومی خاورمیانه است.
براساس این گزارش، «گل گاوزبان» بویی شبیه به خیار دارد و طعم آن تند می باشد. حاوی موسیلاژ، ساپونین ها، تانن ها و دیگر ترکیبات است و مدر،ضد التهاب و سرد است. البته اثر آن اختصاصی نیست.
همچنین، دم کرده«گل گاوزبان» برای التهاب مجاری ادرار، روماتیسم و بیماریهای قلبی مفید است. بخشهای هوایی گاو زبان باشوید بعنوان سالاد یا بعنوان چاشنی در سالاد استفاده می شود.
گفتنی است این گیاه ازحالت وحشی جمع آوری می شود و نیز برای مصارف خانگی کشت می شود.