آیا سردرد کلافه تان کرده است؟
نوشته شده توسط : nahal

آیا سردرد کلافه تان کرده است؟

آیا سردرد کلافه تان کرده است؟(2)
سردرد از شكایت‌های شایعی است كه مختص یك گروه سنی نیست بلكه در تمام رده‌های سنی دیده می‌شود و البته در كودكان نیز بسیار شایع است...

از بروز میگرن پیشگیری كنید
اگرچه نمی‌توان از همه حمله‌های میگرن پیشگیری كرد، ولی می‌توان با شناسایی عواملی كه باعث تحریك و ایجاد حمله‌ها می‌شود از شمار حمله‌ها و شدت آنها كاست. یكی از روش‌های موثر در كاهش حملات میگرنی ورزش است.
 
تحقیقات نشان داده ورزش و پیاده‌روی البته در زمانی كه شخص سردرد ندارد در كاهش میزان حمله‌های میگرنی موثر است.
 
یوگا نیز با مكانیسم كاهش استرس و اضطراب در بهبود میگرن تاثیر دارد.
بیوفیدبك نیز از روش‌های موثر در كاهش حملات میگرنی است؛ در این روش بیمار با یادگیری روش‌های كاهش استرس و اضطراب می‌تواند میزان حملات را كاهش دهد. در روش بیوفیدبك، بیمار طی جلساتی با كمك نرم‌افزار مخصوص كامپیوتر، یاد می‌گیرد كه چگونه بر استرس خود غلبه كند و این یادگیری مانند دوچرخه‌سواری هیچ وقت فراموش نخواهد شد.
در ضمن با روش نوروفیدبك و با برنامه‌های مخصوص، بیمار می‌تواند طی جلساتی توسط كامپیوتر یاد بگیرد كه توانایی تنظیم و تغییر قطر رگ‌های خونی مغز را داشته باشد و در مرحله‌ای كه انقباض عروق می‌خواهد شروع شود به طور خودكار شخص قادر خواهد بود تا از بروز مرحله انقباض جلوگیری كند و مانع ظهور علائم میگرن شود.
 
در ضمن با روش نوروفیدبك و بیوفیدبك می‌توان عضلات شانه و گردن را كه دچار اسپاسم و انقباض شده و با فشار روی عروق خونی ایجاد سردرد می‌كند، توسط آموزش‌های رایانه‌ای در حالت شل نگه داشت و از بروز سردرد پیشگیری كرد.
اساس این روش به این صورت است كه با ثبت اعمال حیاتی مثل ضربان قلب، تنفس و دمای بدن یا فعالیت الكتریكی مغز و عضلات و ارائه آنها به صورت نمودار یا صدای مخصوص به بیمار، فرد وارد یك چرخه آموزش و تمرین می‌شود كه با طبیعی شدن ماركرهای فوق، وی جایزه خود را با شنیدن صدای دلنشین یا نمره بالاتر در نمودار می‌گیرد كه در نهایت سبب بهبود رفتاری و كاهش نشانه‌های بیماری می‌شود.
 
برای انجام آن بیمار معمولا روبه‌روی مانیتور كامپیوتر قرار می‌گیرد و الكترود‌های ثبت ماركرهای فوق به محل مناسب روی سر یا بدن وی متصل می‌شود و اطلاعات به دست آمده از طریق سیستم بلوتوث به كامپیوتر ارسال می‌شود. كامپیوتر این یافته‌ها را به پیام‌های شنیداری و دیداری تبدیل و به بیمار عرضه می‌كند و در هر ثانیه نمره صفر یا یك به بیمار می‌دهد.
 
از روش‌هایی كه در درمان میگرن می‌تواند موثر باشد، استفاده از لیزردرمانی است كه در این روش از لیزر با توان كم برای تسكین و كاهش تعداد حملات سردرد و كاهش شدت و مدت زمان سردرد استفاده می‌شود.
به طور كلی این كه برای درمان میگرن از چه داروهایی استفاده شود، به شدت و تعداد حمله‌ بیماری بستگی دارد، درمان دارویی میگرن شامل دو مرحله پیشگیری و درمان است.
 
بیمارانی كه سردرد آنها شدید نیست یا تعداد حملات در هر ماه یك تا 2 بار است، معمولا نیاز به درمان دارویی پیشگیری ندارند و درمان آنها در مرحله سردرد با مصرف یك قرص مسكن ساده بهبود می‌یابد، ولی در مواردی كه تعداد حملات در ماه بیش از 2 بار است یا شدت حملات زیاد است، لازم است از درمان دارویی پیشگیرانه استفاده شود كه این داروها حتما باید با تشخیص و تجویز پزشك صورت گیرد.
 
وقتی میگرن خطرناك می‌شود
سردرد میگرنی دو مرحله متفاوت دارد؛ در مرحله نخست عروق خونی مغز تنگ یا منقبض می‌شود كه در این مرحله نشانه‌های مربوط به اختلالات بینایی نظیر احساس دیدن جرقه‌های نورانی یا ضعف و كرختی در اندام‌ها و صدای وزوز گوش ممكن است احساس شود كه این مرحله حدود 30 ـ 15 دقیقه طول می‌كشد و در مرحله دوم عروق خون مغز منبسط می‌شود كه در این زمان سردرد ضربان‌دار همراه با تهوع شروع می‌شود كه بین چند ساعت یا حتی چندروز می‌تواند طول بكشد. سردرد میگرنی اگرچه ناخوشایند است ولی همیشه نیاز به مراجعه به پزشك نیست. شما تنها با داشتن علائم و نشانه‌های مشخص باید در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنید.
 
سردرد میگرنی كه در سنین بالای 40 سال مشاهده می‌شود یا سردرد‌هایی كه روز به روز بشدت آن افزوده می‌شود، ازجمله این موارد هستند.
سردردهای بدون سابقه قبلی و با شروع حاد و ناگهانی یا سردرد‌هایی را كه با عطسه، سرفه و ورزش بدتر شود هم باید به این موارد اضافه كرد.
همچنین سردرد‌هایی كه همیشه یكطرفه است یا سردرد‌هایی كه با علائم و سایر نشانه‌های عصبی از قبیل اختلال درراه رفتن یا سخن گفتن همراه هستند هم باید جدی گرفت.





:: بازدید از این مطلب : 356
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 مهر 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: